Izjava o privatnosti

Ko smo?

Naša web adresa je: https://www.smartax.rs.

Koje lične podatke prikupljamo i u koju svrhu

Komentari

Kada pošaljete komentar, pored podataka navedenih u obrascu za komentar, prikupljaju se i IP adresa komentatora i niz ID-a pregledača radi filtriranja neželjenog sadržaja.

Nepersonalizovani niz generisan iz adrese e-pošte (pod nazivom „hash”) prosleđuje se usluzi Gravatar, ako se koristi na web lokaciji. Uslovi usluge Gravatar mogu se pogledati na https://automattic.com/privacy/. Nakon prihvatanja komentara, sadržaj našeg posta i slika na profilu takođe će biti javni

Medija

Ako sliku na web stranici otpremi registrovani korisnik, treba izbegavati EXIF koji uključuju GPS podatke o lokaciji. Posetioci web stranice mogu ih preuzeti i izvući podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Obrasci za kontakt

Podaci navedeni na obrascima nikada neće biti otkriveni trećim licima. Podatke koristimo samo za vođenje interne statistike ili za pravilno funkcionisanje određenih funkcija web stranice.

Kolačići

Ako objavljujete komentar na web stranici, možete ostati prijavljeni čuvanjem svog imena, e-adrese i web adrese u kolačiću. Skladištenje ovih podataka je za vašu udobnost, tako da ne morate popunjavati ova polja sa podacima prilikom sledećeg prijavljivanja. Rok upotrebe ovih kolačića je 1 godina.

Ako imate korisnički nalog i takođe ste prijavljeni na ovoj web stranici, postavićemo privremene kolačiće kako bismo utvrdili da li pregledač prihvata kolačiće. Ovi kolačići ne sadrže nikakve lične podatke i brišu se kada zatvorimo pregledač.

Kada se prijavite na web stranicu, kreiramo nekoliko kolačića koji čuvaju vaše podatke za prijavu. Kolačići za prijavu važe 2 dana, kolačići na administatrativnoj stranici čuvaju se godinu dana. Ako je označena opcija „Zapamti me “, prijava će se nastaviti dve nedelje. Kada se odjavite, kolačići za prijavu će biti uklonjeni.

U slučaju registracije ili uređivanju stranice, naš pregledač će sačuvati još jedan kolačić. Ovaj kolačić ne sadrži nikakve lične podatke, on jednostavno čuva broj posta koji smo uredili. Ističe za jedan dan.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica

Dostupni podaci na web stranici mogu da koriste ugrađeni sadržaj (npr. Video snimke, slike, članke itd.) iz spoljnog izvora. Ugrađeni sadržaj iz spoljnog izvora ponaša se tačno kao da smo posetili drugu web stranicu. 

Ove web stranice mogu prikupljati informacije o posetiocima, koristiti kolačiće ili nezavisni kod za praćenje i nadgledati ponašanje korisnika vezano za ugrađeni sadržaj, ako imamo korisnički nalog i prijavljeni smo na web stranici.

Analitika

S kim delimo korisničke podatke

Nikada ne delimo korisničke podatke sa trećim licima.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Ako objavite komentar, post i njegovi metapodaci ostaće u sistemu na neodređeno vreme. Svrha ovoga je da učinimo sve naredne postove poznatim i odobrenim od nas, tj. da ne budu uključeni u spisak postova koji će se moderirati.  

Lični podaci korisnika registrovanih na web stranici (ako ih ima) takođe će se čuvati u sopstvenom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu u bilo kom trenutku da pregledaju, uređuju ili brišu svoje lične podatke (osim što ne mogu da promene sopstveno korisničko ime). Administratori web stanica takođe mogu da pregledaju i uređuju ove informacije.

Koja prava ima korisnik u vezi sopstvenih podataka

Prilikom registracije ili komentara na web stranici, od vas će se možda zatražiti da predate svoje lične podatke u export fajlu, koja sadrži sve informacije koje nam je prethodno dostavio korisnik. Takođe možete zatražiti da izbrišemo sve prethodno date lične podatke. Ovo se ne odnosi na podatke koje moramo da zadržimo iz administrativnih, pravnih ili bezbednosnih razloga.

Gde šaljemo podatke

Objave koje su poslali posetioci automatsko pregleda spam filter za neželjene pošte.

Da li ste čitali o našim uslugama?

Írj nekünk üzenetet