Mit nyerhetek egy termelésirányító szoftverrel?

    Hogyan segítheti egy szoftver a vállalat termelékenységét?

    Első hallásra talán nem lát ebben fantáziát, mert nyilvánvaló, hogy a szoftver nem fog beállni a futószalag mellé és nem fog termékeket gyártani. Ráadásul a termelést segítő szoftverek bonyolultsága és horribilis ára is elrentettő lehet azoknak, akik mégis szeretnének ilyet vásárolni. A szoftver nem terméket, hanem időt termel. 

    Ezt pedig a további fejlődéssel vagy a családdal is tölthetjük. Ebben a posztban néhány gyakorlati példát mutatunk, ami segít a dolgok mélyére látni. Valamint kész megoldást kínálunk olyan kis- és közép vállalkozásoknak egyaránt, akik nem szeretnének egy vagyont fizetni azért, hogy versenyképesebbé váljanak a piacon. 

    Az időben rendelkezésre álló pontos információ értéke felbecsülhetetlen, hiszen csak ezek birtokában tudunk gyors és jó döntéseket hozni. A termelés irányító szoftver pedig éppen ebben segít. Minden pillanatban rendelkezésünkre áll a lefoglalt kapacitás, a raktárkészletek állapota, a munkásaink teljesítménye. 

    A mai felgyorsult világban a fennmaradását kockáztatja az a vállalkozás amelyik nem tud azonnal reagálni a piac igényeire. Gyakran változtatnak a megrendelés összetételén, új igények merülnek fel és ezért gyakran teljesen át kell szervezni a munkát a termelésben, ami lássuk be emberi erővel óriási munka és gyors kiégéssel fenyegeti azokat, akik az átszervezést végzik napi szinten. Megtörténhet, hogy kapunk egy nagy megrendelést amivel megnyerhetünk egy új partnert, de ha nem vagyunk tisztában a lehetőségeinkkel, akkor túlvállalhatjuk magunkat és kicsúszhatunk a határidőből, amivel elveszítjük az új partnerség lehetőségét is. Viszont ha pontos információnk van a vállalatunkról, ez a partnernek is megnyerő lesz. 

    Az adatok elemzésével csökkenthetjük a hibás termékek számát, amit akár egy rossz minőségű nyersanyag vagy egy gyengén teljesítő munkás is okozhat. Termelés irányító szoftver nélkül ezek a dolgok nagyon nehézkesek vagy lehetetlenek. Ezek a szoftverek általában drágák és bonyolultak. Mivel minden termelés egyedi, a szoftverfejlesztők igyekeznek általános megoldásokat beépíteni, hogy minél több termelő vállalat számára használható legyen a szoftverük, ezzel viszont túl bonyolulttá válnak és a rengeteg funkciónak csak töredékét fogjuk használni. Amire pedig szükségünk lenne, lehet hogy nem találjuk meg a sok funkció között. A mi megoldásunk megfizethető, könnyen használható, áttekinthető és az Ön igényeire szabható.

Megosztás :

Vélemény, hozzászólás?