Vállalkozói önfejlesztés

Minden vállalkozó életében egyaránt fontos az önfejlesztés és a kapcsolatépítés. Az elmúlt időszakban több képzésen is részt vettünk, ahol többek között szervezetfejlesztést, kommunikációs technikákat és marketing stratégiát tanulhattunk.

Vajdasági Mentorprogram

A Vajdasági Mentorprogramban eddig minden évadban részt vettünk, ami a 2023-as évben 3. alkalommal került megrendezésre. A programban vajdasági vállalkozások vezetői vesznek részt, ahol a tapasztaltabb vállalkozók mentorként segítik a többi mentorált vállalkozást. Előadásokat hallgathattunk meg elismert vállalkozóktól, akik elmesélték hogy milyen rögös út vezetett a cég sikerességéig. Sokat tanulhatunk az általuk megosztott történetekből, az elkövetett hibáikból és a sikeres döntéseikből. Sokszor hajlamosak vagyunk csak a sikereket meglátni a nagy cégeknél, viszont jó volt azzal szembesülni, hogy ők is ugyanolyan, ha nem nagyobb nehézségeken mennek keresztül mint mi magunk. A kulcs pedig a kitartásban és az alkalmazkodásban van. A program sajátossága, hogy olyan elismert vállalkozókkal kerülhetünk kapcsolatba, akiket más esetben nagyon nehéz elérni. Itt viszont nem ritka, hogy egymás munkájának megismerése során sokszor együttműködések alakulnak ki a vállalkozások között.

VIII. Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók Találkozója

A Mentorprogram után lehetőségünk volt résztvenni a VIII. Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók Találkozóján, ami Mezőkövesden került megrendezésre. Itt valamivel több mint 200 magyar vállalkozás vezetője vett részt Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából és Vajdaságból. A program felépítése nagyon hasonló a Mentorprograméhoz, viszont ez egy 4 napos rendezvény, ahol egy hotelben van mindenki elszállásolva és kapcsolatépítés szempontjából óriási dolog, hogy a programok után vagy a workshopok közben lehetőség van jobban megismerni egymást és így baráti kapcsolat tud kiépülni a vállalkozók között. Ezután az együttműködések is megerősödnek, mert akkor már egy új baráttal kell együtt dolgozni és ez teljesen más alapot teremt a közös munkának. Már többször tapasztaltuk – és most sem volt ez másképp – hogy néha több száz kilómétert kell elutazni egy előadásra, hogy ott megismerjünk valakit aki valójában a szomszéd városban tevékenykedik. Az is nagy dolog, hogy itt több külföldi magyar vállalkozással is meg tudunk ismerkedni, ami más esetben nem egyszerű dolog.

Zárszóként annyit írnék, hogy nagyon örülünk ezeknek a lehetőségeknek. Köszönjük a magas színvonalú szervezést a Design Terminalnak és a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak. Sokat jelentenek ezek a tapasztalatok a cégek és a cégvezetők életében is. Mi a továbbiakban is biztosan ott leszünk ezeken és a hasonló rendezvényeken. Más vállalkozásokat is erre szeretnék bíztatni, mert megéri!

Megosztás :

Vélemény, hozzászólás?